https://bureau-stimulus.nl/wp-content/uploads/2021/06/ebony-businessman-flies-on-the-wings-of-happiness-Y9MVLAX-scaled-570x500.jpg

Onze diensten

Duurzame inzetbaarheid

Plezier maken op de werkvloer; velen van ons zijn het in de loop der jaren verleerd. Zonde. Want zowel fysiek als mentaal goed in je vel zitten tijdens je werk draagt voor een belangrijk deel bij aan jouw werkgeluk en -prestaties. En van je directe omgeving. Zit je niet lekker in je vel, maar weet je niet wat je eraan kunt doen? Bureau Stimulus helpt je vooruit.

De wereld verandert continu. Er wordt tijdens het arbeidsproces dan ook veel van de weerbaarheid, wendbaarheid en veerkracht van jouzelf en jouw organisatie gevraagd. Met training op het gebied van duurzame inzetbaarheid en organisatieadvies op dit vlak, helpt Bureau Stimulus de vervreemding tussen hart en hoofd ongedaan te maken. Want wat is de rol van de organisatie en de werknemer zelf? Hoe richt jij als management of hr-manager de organisatie in? En hoe blijf jij zelf zo vitaal mogelijk?

Wij geven bruikbare kaders voor duurzame organisatieontwikkelingen en verzorgen trainingen en coaching op maat. Onze vitaliteitstraining genaamd ‘Sprankelen’ is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook onze personal coaching. Zo zorgen we dat er weer sprake is van werkplezier en vitaliteit en geluk op de werkvloer. Een werkgerelateerde aanpak dus, maar met een persoonlijke inslag, waarbij er ruimte is voor allerhande kwetsbare onderwerpen. Dat wat je thuis of bij vrienden niet kunt of wilt bespreken, kun je met ons delen. In eerste instantie in een een-op-eensetting, zodat wij alle aandacht hebben voor wie jij bent en wat jouw struggles zijn. Later kan eventueel coaching in groepsverband worden ingezet.

We gaan samen van A naar B en zorgen dat het fijne gevoel dat je aan de coaching overhoudt verder reikt dan onze sessies met elkaar. Want op de werkvloer krijg je weer te maken met telefoontjes, kritische klanten, veeleisende collega’s, enzovoort. Wij helpen je de verandering ook echt vast te houden en ‘m tijdens je werkzaamheden te blijven voelen.

We zijn er ook voor advies voor goed werkgeverschap. Wil je meer informatie over hetgeen we op organisatieniveau voor de duurzame inzetbaarheid binnen een bedrijf kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje op www.duurzameinzetbaarheidwerkt.nl. Daar biedt Bureau Stimulus samen met 2 collega’s uit het vak specifieke collectieve programma’s aan. Je vindt er suggesties voor teams, management- en hr-professionals.

Van receptionist tot manager; iedereen kan op een bepaald moment in zijn of haar carrière een gebrek aan werkgeluk en/of vitaliteit ervaren. Deze training is er dan ook voor iedereen die op welke manier dan ook vastloopt op de werkvloer.

Bureau Stimulus biedt een incompanytraining genaamd ‘Sprankelen’ aan voor vier dagdelen. Het centrale thema van de cursus: stress versus vitaliteit en persoonlijk leiderschap. De training wordt gecombineerd met 3 individuele coachingsessies, waarvan 1 individuele intake. Op die manier kunnen we eerst kennismaken en persoonlijke vraagstellingen exploreren. En we sluiten de reeks af in de buitenlucht; in de Drunense duinen.

Merk je dat je energieniveau daalt of je werkplezier verminderd is? En weet je niet meer hoe je het tij kunt keren? Dan ben je van harte welkom. Na het trainingstraject zul je bemerken dat zowel je vitaliteit als je werkplezier toegenomen zijn. En dat je meer skills hebt om beter met stressbronnen om te gaan. Je hebt de regie weer in handen.

Tijdens de training duurzame inzetbaarheid spelen we in op het individu of de groep. Die bepalen immers het tempo. Niet wij. Wel hebben we een aantal instrumenten die we veelal inzetten om de resultaten zo optimaal mogelijk te laten zijn:

  • Vitaliteits Risico Inventarisatie
    Een gekwalificeerd meetinstrument, gemaakt door artsen en psychologen om te meten waar een breuk in vitaliteit vandaan komt. Hiermee worden medische tot arbeidsvoorwaardelijke aspecten gemeten. Dus van indicaties voor een maagzweer tot aan de sfeer op de afdeling.
  • Modellen en concepten uit de psychologie en organisatiekunde
    Zo zoomen we wetenschappelijk verantwoord en overzichtelijk op verschillende deelthema’s en duurzame inzetbaarheid in.

Het gezamenlijke deel van deze training is qua tijdsduur altijd gelijk; het betreft een programma van 4 dagdelen. Maar het aantal een-op-eengesprekken dat we inzetten, kan sterk verschillen. Omdat het gaat over mensen en kwetsbare onderwerpen. En omdat er een zekere mate van vertrouwen moet zijn voordat we openlijk over bepaalde zaken kunnen praten en echt tot de kern komen. Het is dus lastig om wat dit betreft een eenduidige voorspelling te doen. 

Meer weten over het organisatieadvies dat Bureau Stimulus in samenwerking met 2 collega’s uit het vak geeft? Alle relevante informatie vind je hier.